Puk en Ko

Ook bij Toff werken we met de Puk en Ko thema’s en het Nijntje beweegdiploma.

Naast de Puk thema’s zijn er ook altijd terugkerende activiteiten, gerelateerd aan seizoen of feestdag(en) bijvoorbeeld; lente, zomer, carnaval.

Bij de babygroep staat voor de allerjongsten individuele aandacht en zorg centraal. De activiteiten zijn aangepast op de leeftijd van het kind. Er worden individuele activiteiten gedaan, maar ook activiteiten in kleine groepjes, zodat ze ook van elkaar leren. De meeste activiteiten zijn gekoppeld aan het Puk en Ko thema van het moment.

 

Nijntje beweegdiploma

In de peutergroep werken wij naast het VVE programma Puk en Ko ook met het Nijntje beweegdiploma. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.