Midden in de natuur, bekende gezichten.

KDV Toff!

Op een prachtige locatie, midden in de natuur ligt KDV Tof! Het
karakteristieke oude schoolpand wordt omgeven door een lommerrijke,
natuurlijke en besloten tuin waar jouw kind dagelijks buitenspeelt en op
ontdekkingstocht gaat. Door de ligging vlak bij het ziekenhuis en diverse
uitvalswegen, en de ruimere openingstijden biedt deze locatie veel
mogelijkheden voor ouders die werkzaam zijn in de zorg.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 06.30uur tot 18.30uur (tussen 6:30 en 7:30 alleen op aanvraag)

Adresgegevens:

De Doom 11 (Welten)
6419CW Heerlen
Tel: 045-4100022
Reg.nr. 103710590

Aandacht voor je kind

De pedagogisch medewerkers hebben trainingen gevolgd op het gebied van observeren en communiceren zodat ze op een verantwoorde manier de zorgbehoefte van kinderen in kaart kunnen brengen en hierover in gesprek gaan met ouders. Ouders zijn en blijven altijd eindverantwoordelijk als het gaat om hun kind. Als het kind 4 jaar is en afscheid neemt in de peutergroep gaan de observatielijsten mee naar huis. Er wordt een overdrachtsformulier voor de basisschool ingevuld waarbij aan ouders toestemming word gevraagd om het op te sturen naar de betreffende school.

De leidsters van de babygroep maken een schriftelijk verslag van de tijd dat het kindje bij ons is. In het dagboekje staat hoe het die dag is gegaan met het eten, drinken, slapen en ontlasting, ook de leuke anekdotes worden hierin vermeld.

Onze peuter leidsters zijn opgeleid om beweeglessen te kunnen geven middels Nijntje beweegdiploma.

Ouders over kinderopvang Toff!

5/5

Oudercommissie Toff!

De oudercommissie heeft als doelstelling:

  • het behartigen van de belangen van de kinderen (en hun ouders) van Toff! en de ouders zo goed mogelijk vertegenwoordigen;
  • en het adviseren van de leiding van Toff! ten aanzien van de kwaliteit.

Ouders van kinderen die naar Toff! gaan, kunnen lid zijn van de oudercommissie van deze vestiging. De oudercommissie bestaat uit minimaal 3 leden. De overige ouders hebben (mits van te voren aangegeven) als toehoorder toegang tot de oudercommissievergaderingen en kunnen meepraten over de onderwerpen die aan bod komen. Zij hebben echter geen adviesrecht; dit ligt in de handen van de oudercommissie die de ouders en hun kinderen hierin vertegenwoordigd.

Indien u een onderwerp wilt aandragen bij de oudercommissie kan dat (geheel vertrouwelijk) via mailadres: oudercommissetoff@kikibv.nl

De plaatsing van je kind

Na aanmelding nemen de leidsters van de desbetreffende groep contact op om een afspraak te plannen voor een wen moment.

Het is van belang dat kinderen de tijd krijgen om op een prettige manier te wennen aan een nieuwe omgeving en dat hij/zij zich er veilig voelt. Dit geldt uiteraard ook voor de ouders. Tijdens het wen moment is er ruim gelegenheid om op een ontspannen manier kennis te maken en om eventuele bijzonderheden uit te wisselen.

Een maand voor aanvang nemen de pedagogisch medewerkers contact met je op om een wenafspraak te plannen.

Vul het contactformulier in

Wij nemen contact met je op om mogelijkheden te bespreken

Bij een match plannen we (vrijblijvend) een rondleiding

Maak je plaatsing definitief

Activiteiten KDV Toff!

Ook bij Toff werken we met de Puk en Ko thema’s en het Nijntje beweegdiploma.

Naast de Puk thema’s zijn er ook altijd terugkerende activiteiten, gerelateerd aan seizoen of feestdag(en) bijvoorbeeld; lente, zomer, carnaval.

Bij de babygroep staat voor de allerjongsten individuele aandacht en zorg centraal. De activiteiten zijn aangepast op de leeftijd van het kind. Er worden individuele activiteiten gedaan, maar ook activiteiten in kleine groepjes, zodat ze ook van elkaar leren. De meeste activiteiten zijn gekoppeld aan het Puk en Ko thema van het moment.

Nijntje beweegdiploma

In de peutergroep werken wij naast het VVE programma Puk en Ko ook met het Nijntje beweegdiploma. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein

Meer weten over deze locatie?

Wil je meer informatie over deze locatie? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.